la paraula clau és clau

26 de febrer, 2006

"clochard avondeten"



Ahir vem celebrar l'aniversari del Tom, un dels companys de casa. El fet és que era un tipus de festa que s'anomena "clochard" i això vol dir que s'hi ha d'acudir vestit d'estriparrates, és a dir més o menys de "sensesostre", ah! i s'ha de menjar amb els dits. El que veieu a la foto (feu-hi clic per ampliar) és el menjador de casa degudament customitzat, molt autèntic.
Jo, amb les magistrals instruccions del Ferran a través del mail, vaig preparar el "drinking" a base de caipirihna, i s'ha de dir que tot hi que no és el millor temps per begudes fredes... va durar menys que un telediari.

Res doncs que avui començen les "Spring holidays", que per mi són com unes vacances dins d'unes altres, i amb uns amics aprofitarem per anar als carnavals de Köln que diuen que són la bomba, així que ja us explicaré.

22 de febrer, 2006

bijloke feest!

Si bé vaig comentar que no m'agradava excessivament visitar l'arquitectura sacra, he de dir que darrerament la he freqüentat. La última va ser la festa que es va organitzar ahir en una antiga esglèsia del meu barri (el Bijloke), N'hauriem de començar a aprendre doncs, la propera la muntem al st esperit aviam si despertem al bisbe. Per cert, el hip hop en Neerlandès no sona gens malament, un altre dia us parlo del folk.



Tot straks!
Ens veiem!

20 de febrer, 2006

fauna de la meva habitació #1

Bona nit,
Us presento un dels habitants vius de la meva habitació apart de mi.



No patiu no fa més de 1,5mm, però us asseguro que no fa gens de gràcia trobar-te'l al llit (veridic). Bé, després de fotografiar-lo vaig foragitar-lo d'una forma no-violenta i sense que el subjecte oposés gaire resistència, però just després apareix la pregunta.
Què éra?, És perillós?, n'hi ha més? m'he d'organitzar contra futures incursions nocturnes?
Totes aquestes preguntes i moltes més les vaig respondre gaudint d'aquest meravellós video interactiu de la red (no té desperdici). El metode hipotèticodeductiu va fer la resta.

Així doncs tenim;

ÉS
- un insecte
- un artròpode

NO ÉS
- un os polar
- un orangutan
- el ferran

CONCLUSSIÓ
tinc por.

Siusplau, si tu, Jal o algun altre bioleg que ho pugui estar llegint (Berta) us compadiu de mi i voleu investigar us estaré molt agrait, sé de bona tinta que nó és una puça. I ja que hi estem posats si heu vist l'interactiu em podreu dir si l'he de posar a la categoria d'insectes "bons" o "dolents", bé, potser amb una mica de xocolata com les formigues? val ja direu algo.

sense més, me'n vaig al sobre.

16 de febrer, 2006

hand werpen in Antwerpen

Nosaltres l'anomenem "Amberes", possiblement una lliure traducció agafada d'un mal o fortuït traductor quan tot això va patir la "furia espanyola", sota les urpes d'un tal "Farnesio", el cert és que Antwerpen (així és com l'anomenen els Belgues) té una etimologia més aviat curiosa, Ant-werpen prové de Hand Werpen, literalment "llançar la mà", la llegenda diu que fa molt temps un gegant impedia el pas a les embarcacions que volien accedir a la ciutat per tal de fer-los pagar un impost, el cas és que al que no podia pagar, el gegant li tallava una mà, fins que (com era d'esperar) apareix el típic heroi talla rollos i li talla la mà al gegant, però no tenint-ne prou i per mofa i escarni de tots els vilatans la va llançar al mar, hand werpen, Antwerpen. (la història es del Freek, un amic Belga de la ciutat, que afegeix per si de cas que en l'actualitat els gegants no existeixen!) Dankje Fede!



Nota pel viatger: no t'oblidis el gran angular, aquí les catedrals no són de broma, la d'Antwerpen és incommensurable, impressiona de debò, (consti que jo no sóc gaire aficionat a la arquitectura sacra, però en aquest país amb les catedrals els passa el mateix que a mi amb l'arròs i la pasta, "no tenen les mesures i sempre cuinen per més del compte").



Aquesta també és la ciutat del Sr Rubens, mestre del Barroc centreeuropeu, de fet a falta de una topografia accidentada (i si els nubols ho permeten) les postes de sol a Bèlgica acostumen a ser brutals, no és d'extranyar que gran varietat de pintors il.lustres fossin d'aquestes terres neerlandeses, la llum és molt agraida.



(si, aquest banc és un lloc genial per un cigarro d'aquells que fan riure, a la vostra salut!)

I com no podia ser d'una altra manera hem acabat la jornada agafant un altre pet a base de suc de malta, el Freek i la Mariarosa ens han portat de bars pel centre i ens han anat recomanant els "best sellers".
Nota cervesera: A Antwerpen hi ha molt bones cerveseries, i com a moltes altres ciutats hi ha cerveses que només les podreu trobar en aquesta localitat, avui m'han parlat d'una "13 graus" que deu curar els peus plans, (en fi... kiku, prepara't).



Salut a tothom!
Vaarwel iedereen!

15 de febrer, 2006

brugge



Avui, quan la pluja ens ha deixat hem aprofitat per anar-nos-en de visita a Brugge (Bruges), a qui hagi llegit "Els pilars de la terra" puc dir-li que la llana de l'Aliena i el Philip la compraven els comerciants d'aquesta ciutat, que ja a l'any 1000 dc era l'únic punt comercial entre el Regne Unit i el continent, i així va ser fins que les aigues dels canals es van omplir de sorra i fang impedint el pas de les embarcacions, aleshores Bruges va convertir-se en una població fantasma i abocada a la miseria durant segles fins que el turisme la va fer sorgir del no-res.

Durant els anys d'abundància va ser un dels principals núclis independentistes pel que fa als flamencs en relació amb França, les seves fortes associacions gremials i principalment dos teixidors de la ciutat ho van posar difícil a les tropes franceses. Això si, en l'actualitat el Sr Amancio Ortega no ha tingut cap dificultat en introduir-se a Brugges on en un dels racons més bonics de la ciutat hi podem llegir ZARA, i al costat Pizza hut, Mc Donalds, Bershka...



Bé, si obviem aquesta classe d'atemptats al "savoir faire" local descobrirem una ciutat molt bonica i molt ben conservada, possiblement un dels petits indrets on els edificis s'han mantingut des de fa un munt d'anys, també hi ha molts canals, alguns l'anomenen la Venècia del nord.

Amb la Glòria hem recorregut absolutament tot l'entramat de carrers, les fotos no son de la part més cèntrica (per això ja hi ha les postals) hem trobat alguns racons molt guapos a l'extrarradi prop dels canals que envolten la ciutat.
També afegir que hem provat una de les especialitats cerveseres de Bruges, la "Straffe Hendrik Brugse", molt recomanable, (hi ha escrits del s. XVI que ja la mencionen!)



Per cert, avui hem vist dues velles connegudes que feia dies que no apareixien, les nostres ombres.

14 de febrer, 2006

Jaume Masdeu tv3...

Aprofitant una visita de la Glòria avui hem anat a la Capital a veure si trobavem el Sr. Masdeu "tv3, Brusseles". Considerada per molts, poc cosmopolita i un pel gris és una ciutat de contrastos a tots nivells, sobretot pel que fa a l'arquitectura, a cada cantonada que travesses et fa la sensació de canviar totalment de localitat, de poblet a barri d'oficines, guetto de Varsòvia, a galeries Italianes, quartier bohemi... si, potser un pel gris si, però que voleu? només cal mirar al cel, tot hi això, no us podeu perdre els 4 o 5 edificis que queden de Victor Horta tot un mestre de l'art nouveau.

Parlant de contrastos avui hem provat per primer cop els famosos "musselen en friten" que efectivament no són més que patates fregides amb musclos; interessant, interessant, sobretot si ho amaneixes amb unes bones cerveses, per cert també hem descobert les Gueuze, és a dir cervèses de fermentació espontània ("el paraiso en tu boca") Ferran hauràs de tornar a pujar, ja que podriem estar parlant de quelcom més brutal que una triple malta.



Un altre de les delicatessen autòctones que la Glòria ha devorat ("qual ave rapaz") és aquest goffre de la foto, poden ser absolutament creatius pel que fa al contingut, nata, xocolata, gelat, carmel, llet condensada, fruita, mermelada... segurament deu ser pecat... doncs així en pendrem dos gràcies!



Bèlgica també és Considerada per molts la capital europea, per tot això de l'edifici de la Comissió i el parlament. També ens hi hem acostat tot hi que queda una mica lluny del centre, més que res per veure si trovabem el Borrell o l'Almúnia i els hi podiem tirar un Pompeu Fabra als morros, però no hi ha hagut sort. Que sapigueu que aquest troç d'edifici, ENS ha costat ni més ni menys que 1'6 bilions de dolars, i que només es fa servir "la friolera de" 4 o 5 setmanes a l'any (com m'agrada ser europeu...). Fent uns càlculs ràpids suposo que venent-nos un dels panys de la porta d'un dels lavabos ens podriem comprar un local per l'esplai amb piscina i poliesportiu, en fi la opulència no té límits...



val, us emplaço a una segona edició sobre la capital que m'he deixat moltes coses, el manneken pis (molt censurable), el museu del còmic i bastantes coses més.

ja per acabar pujo una foto que vaig fer avans d'ahir, que va nevar (molt), el que deiem dels contrastos, el dia anterior jo anava tant feliç en màniga curta i l'endemà la neu fins als talons.



Bé, salut a tothom!

12 de febrer, 2006

Inauguració del Blog

Hola a tothom, com que ja fa un mes que no soc a casa i com que el temps aquí no és un bé gaire escas, he aprofitat per muntar-me un blog d'aquests (a lo Valls) però sense que sembli que t'hagis menjat un àcid (ho dic pels nous colors).
Bé doncs, aquí hi aniré penjant el que em doni la gana, però s'accepten peticions i reptes, també quan volgueu podeu anar penjant els vostres comentaris després de cada post.




Gent (Ne), Gand (Fr), Ghent (Eng), Gant (Cat), Gante (esp)... Flipant, bé per tal d'integrar-me al màxim jo he adoptat el nom en Neerlandès, aquesta ciutat és un gran lloc, bàsicament estudiantil, o sigui que hi ha moltíssima vida cultural, igual que a Terrassa (...) pertany a la part nord de Belgica i per tant parlen en flamenc (Vlaams) que vindria a ser bastant semblant a l'alemany però sense declinacions (uff), la part sud és Valònia i parlen el francès, però compte! a Flandes és millor no parlar francès, ja que consideren que és la llengua de l'opressor... la història hem sona.

Si em pregunteu que què tal són els Belgues segurament us respondré que no ho sé, no els connec a tots, però dels pocs que connec us puc dir que són una gent bastant o molt més cívica que nosaltres (el sr Clos podria venir a viure aquí, si es que se'n pot dir Sr.), tothom recicla, per dir-vos que a casa meva tenim un total de 6 punts de recollida selectiva i jo encara no he acabat de comprendre on van els "kleenex" plens de mocs. També al carrer les bicicletes són el mitjà de transport preferencial, absolutament tothom et cedeix el pas si vas en bicicleta. Si vas miran-te un mapa pel carrer en menys de 5 minuts et poden parar 3 o 4 Belgues i preguntar-te si necessites ajuda, (venint d'on vinc el primer que fas quan t'ofereixen ajuda gràtis pel carrer és desconfiar).

Pel que fa a la gastronomia són un país absolutament pervers, només us diré que són els inventors del praliné, els goffres, les patates fregides i que tenen unes 600 marques de cervesa (no saps el que vol dir cervesa fins que no vens a Bèlgica).

Apart d'aquestes petites perversions és un país on la gran majoria dels habitants són vegetarians des que al 1999 van tenir la crisi dels pollastres, aquí es consumeix molt poca carn i no gaire peix, només cal donar una volta pel supers, aquí el plat nacional són ( amb permís dels musclos amb patates fregides) les endívies i les cols de brusseles.
Per més informació podeu clicar aquí.




actualment visc en la casa de la foto (la del mig) amb dos Belgues, molt bona gent. És un lloc molt tranquil on puc practicar el meu neerlandès i sobretot el meu anglès, tot hi que quan ens encallem seguim en francès. Podriem dir que aquesta gent són els primers que m'han vist experimentar en una cuina, rentar roba i posteriorment estendre-la (...que difícil que és assecar la roba a Bèlgica).





bueno, doncs així és com us aniré explicant com em van les coses,