la paraula clau és clau

11 de maig, 2006

Gent, wild van fietsen,

Si a Bèlgica i els Paisos Baixos en general la bicicleta és el mitjà de transport urbà més utilitzat, a Gent ja és una bojeria, aquí presumeixen de ser la ciutat més ciclista del món, i m'ho crec, tot són facilitats.
D'entrada amb bicicleta tens sempre preferència, accés als carrers en totes les direccions, accés a les zones peatonals i el més important, carrils bici per tot arreu. Un altre de les coses que s'han currat és que hi ha aparcabicicletes a cada cantonada.



L'alcalde de Gent es diu
Frank Beke però tots l'anomenen "Frank Bike", no en va és un dels principals promotors de la campanya "Gent wild van fietsen" que vindria a ser algo així com bojos per les bicis, gràcies a aquesta campanya tots els joves estudiants de la ciutat tenen accés a lloguer de bicicletes per 23€ cada 6 mesos, i també accés al taller de bicicletes.

Aquest taller o "Fietsenherstelplaats" com en diuen ells és un espai bastant gran que hi ha al centre de la ciutat i que està preparat per que cadascú arregli la seva bici. Amb el carnet d'estudiant et donen una plaça on penjar la bici i una caixa d'eines amb tot el que puguis necessitar, el taller està ple de diagrames explicatius de com arreglar els problemes més bàsics però si tens algun dubte els "manetes" del local t'ajuden amb el que faci falta, les peces que s'hagin de canviar es poden comprar allà mateix per un preu més que raonable, i el més important, hi ha bona música tot el dia. (aquí a sota podeu veure la meva bici a la taula d'operacions).



Veient el panorama que tenen, podriem concloure que a Gent no farien falta moviments com la "massa crítica", col.lectius o grups que es dediquen un cop al mes a reclamar el carrer per a les bicis, a exigir més mitjans com carrils bici i més seguretat, aquests grups operen a BCN i també molts altres llocs on sigui realment dificil circular en aquest mijà de transport alternatiu. Doncs bé, si, a Gent hi ha bicicletades de la massa crítica un cop al mes, i que es dediquen a fer? doncs festes i excursions, perque reclamar el que és reclamar ja no poden reclamar res, aquí les bicis tenen el poder.

bé, doncs amb això us deixo, proposo que el regidor de mobilitat de l'aj. de Terrassa faci un "stage" a Gent, això si, que s'ho pagui ell.

salut i bicis!


3 Comments:

Anonymous Anònim said...

Si si! Un gran què això de les bicis!! Per cert, com i quan tornaràs tu? Ja tenim ganes de tenir-te per aki! Tot i que tu no en deus tenir gaires! jajaja quina vida la teva! Però ja hem vist que no perds el temps! Per cert, ja m'explicaràs això del "ex libris", perquè si haig de fer la meva interpretació de les vinyetes... jejeje bé, és igual!
Cuida't!!
Anna.

13:55  
Anonymous Anònim said...

Doncs a Terrassa hauria d'haver-hi quelcom semblant, el que passa que la organització dels carrers de la ciutat, els llocs d'aparcament, la gent que és gilipolles i tot això no permetria que cap iniciativa a favor de l'ús de la bici funcionés bé :_(

Quina merda... a vegades m'agradaria viure al nord d'europa...

22:27  
Blogger bel said...

jijiji, ja t'imagino de tornada amb la bici... jo tinc corda per fer escalada, si la necessites per dur coses penjant darrera... ;) jijiji

apa, ens veiem demà!

per cert, bons els ex-libris. Vull veure el robot assassí.

00:33  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home